Wednesday, February 25, 2009

Tag from Sis Hasney



Tag 1



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?


Seriously, I’m not ready at that time. About 3 weeks after nikah aku dah uweeeekkkkkkk...morning sickness maaa.....ingat lepas nikah nak g jalan2 dulu ke...but, nak wat camna Allah nak bagi rezeki terima je lah. Yang over excited, for sure my hubby and both of my family.


2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Too much of choices. I can't remember.


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?


Quite surprise and of course bersyukur sangat2


4. HOW OLD WERE YOU?

Hehehehehehehe.... 22 years old. So young huh'

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Tetiba je muntah ngan pening2. pastu hubby cakap, entah2 pregnant kot. dah jom kita g hospital. kat spital, g wat urine, pastu doc said congratulations, u are pregnant.

6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Kami duorang senyap2 je. tau tak pasal pe...bcoz we all nikah bulan 5, pastu kenduri bulan 7. bunting pelamin. pastu dok kira2 nak cakap ke tak, nak cakap ke tak. at last family in law dapat syak sebab muka pale semacam je. Pastu baru citer kat mak penang sebab terkantoi...hahahahahahaha.....

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

Of course lerrrr.....bila kandungan is about 6++ g la scan, doc said u dunwori, 99% baby boy. memang nampak dalam screen tue gaya ala2 baby boy la. so, time deliver tue nurse cakap, okay u tengok baby u so, bagitau kat sy baby boy ke baby girl. so, aku dengan keadaan mamai tanpa memandang ke arah baby tue terus je cakap, alaaaaa.....tau dah baby boy. so, the nurse said, zuraida, mana kami nak cari baby boy kat awak!!!!! cuba tengok betul2. sekali pompuan la......terkejut aku....tetiba aku terbayang doktor yang scan aku tue. aku rasa macam nak dushhhh kebabooooommm je doktor tue. anyway, I'm now a mother, doesn't care whether boy or girl, terima seadanya la.

8. DUE DATE?

If i'm not mistaken, 14th February 2003

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Of Coz, muntah2 sampai kandungan 5 bulan. pastue tekanan darah plak rendah. then, takleh tengok benda hitam. Bontot kuali kan warna hitam, so, time nak masak tue memang bercinta la nak masak. pastu keta pulak warna hitam..memang bertafakur dulu la sebelum masuk keta...sabor je la..

10. WHAT DID YOU CRAVE?

Ahaaahhhh....yang nie lagi satu. aku mengidam nak makan buah kedabu atau juga dikenali sebagai buah berembang (orang utara mesti tau nie buah apa)....buah nie biasanya ada kat muara sungai je..and memang masam la..memang susah nak cari. my mom ngan mak mentua usaha gak suh orang cari..at last dapat gak...ngengada betui time tue..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Sapa ek..jap nak pikior..

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

Gurl la of course

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

Memang nak sesangat...tapi, takde rezeki lagi.

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

Ada la sampai la nie sebab anak2 memang dok pakai. ( betui ka jawapan kepada soalan tue atau aku salah faham soklan....) tulun betulkan kalau salah uols.

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
sorry ler...tak paham la soklan nie..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

During pregnancy memang takde....after delivering baru ada problem....sampai kena transfer g hospital Ipoh

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hospital Slim River

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

First rasa sakit pukul 12 tgh malam....pastu g hospital dalam kul 2 pagi..pastu deliver kul 6.01 pagi

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Bapak mentua, ngan mak sedara hubby. My mak mentua kat kampung jaga arwah tok wan at that time and my hubby keje kat Rawang. My parents lak jauh nun di Penang.

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Nurse je sebab hubby takde masa tue.

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

Takde..tahan je la...

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

Berapa eh...jap nak ingat....dalam 2.75kg....wei kak hasney...baby hang ngan baby aku lebey kurang je...

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

6.01 am, 18th February 2003

WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Aida Athirah

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

6 years old

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?

tak lagi kot at this time....juz enough with 3 princesses right now...hubby cakap sekrang nie time nak g jalan2 dulu..kang ada baby susah sket nak g jalan2....nanti ada yang terbekenan and kot-kot terkenan..(nauzubillah....)dah plan ngan hubby bila umur aku dah masuk 30 tahun baru planning balik...for another 3 kids..hopefully all boyzzzzzzz


Huh...(dengan mengesat peluh yang membasahi dahi...) aku dah berjaya kak hasney..banyak la soklan..so, Ainil, Nora, Atie-Jerman and Ejay..sila la jawab pulak eh...aku nak baca jawapan hampa lak..



2nd Tag -



5 Kedai Pantang Jumpa



1. Kedai Alat Tulis


2. Kedai baju


3. Kedai jual mainan budak2


4. Kedai dua hinggit


5. Kedai Jual manik ngan bunga....

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. wee..hang dashat noo...express same with me..aku bunting pelamin gak, tp tak perasan coz tk der apa2 perbezaan ms start pregnant tu...dah tau pun tup2 check dr. ckp dah 11 weeks..kira balik betulla, sbb aku hr first day nikah..mmg period..dah tu nikah gantung gak, hjg bln 11 br kenduri..rupanya bersanding bertigaaa...he..he.

    ReplyDelete
  3. Sangat berharap, semoga web ini menjadi web yang terdepan dalam menyajikan informasi yang mencerahkan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...